info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Het weer en klimaat in Gran Canaria

Klimaat in Gran Canaria


Het klimaat van Gran Canaria is een van de belangrijkste redenen waarom het eiland een aantrekkelijke vakantiebestemming is. Gran Canaria geniet namelijk het gehele jaar van een milde subtropische klimaat. Dit maakt het tot een prachtige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter.

In de wintermaanden (november-februari) stijgt de temperatuur overdag normaal gesproken tot boven de 21 graden Celsius, maar kan de temperatuur in de avond dalen tot 14 graden Celcius. Om deze reden is het advies om een fleece of een licht jasje mee op vakantie te nemen.
Tijdens de warmste maanden juli, augustus en september kan de temperatuur overdag boven de 26 graden Celcius stijgen. In de avond daalt de temperatuur echter zelden onder de 20 graden Celcius.
In de zomer bestaat ook de kans dat door een oostelijke luchtstroom (de sirocco) warme lucht uit de Sahara naar de Canarische Eilanden wordt aangevoerd. De temperatuur kan in dat geval een aantal dagen lang overdag zelfs tot tegen de 40 graden Celcius stijgen.

Gran Canaria kent ook weinig neerslag, maar er kunnen wel fikse tropische regenbuien vallen. De neerslag valt voornamelijk in de wintermaanden. Jaarlijks valt er gemiddeld maar 135 mm regen.
Door de golfstroom is de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen 19 tot 24 graden Celcius.Weersvoorspelling in Gran Canaria


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie