info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Teror Gran Canaria


De gemeente Teror ligt in de bergen in het noorden van het eiland Gran Canaria, op 14 kilometer ten zuidwesten van Las Palmas. De gemeente heeft meer dan 12.000 inwoners en bestaat uit de de stad Teror en nog een aantal dorpen.
De stad Teror heeft een goed bewaard gebleven oude centrum, die onder monumentenbescherming staat. Aan het dorpsplein Plaza del Pino ligt de Basiliek en een rij witte huizen met houten balkons.
Nadat herders op 8 september 1481 getuige waren van een Maria verschijning in de buurt van Teror werd deze stad het belangrijkste bedevaartsoord van Gran Canaria. De heilige Maria verscheen op de tak van een pijnboom in de plaats Teror. Elk jaar wordt op 8 september het Fiesta de Virgen del Pino gevierd, het feest van de patroonheilige van de Gran Canaria.

Ter ere van deze verschijning hebben de toenmalige bewoners van Teror een kapel gebouwd. Deze kapel is later vervangen door een kerk die uiteindelijk door brand verloren is gegaan. In 1767 is op deze plaats vervolgens een basiliek gebouwd, die in 1968/1969 is gerenoveerd. Het gebouw heeft drie beuken met veertien rondbogen die door zuilen en pilasters hoog worden gehouden. Er zijn drie ingangen aan de voorkant en twee ingangen aan de zijkanten, met glas in lood ramen waarop de mysterie van de rozenkrans wordt getoond.
Achter de Hoge Altaar is de niche van Nuestra Señora del Pino, met een beeld van de Heilige Maagd Maria uit 1481. Verder worden in de Basiliek nog verschillende altaarstukken tentoongesteld en de klok, geschonken door bisschop Codina.

La Plaza Nuestra Señora del Pino is het historische centrum van de stad. Hier is het mogelijk om huizen met de karakteristieke balkons te bezichtigen die zo typerend zijn voor de architectuur van Canarische Eilanden. In de buurt van de basiliek is ook de Plaza Teresa de Bolívar, met de borstbeeld van de bevrijder Simón Bolívar.

Teror is ook bekend om de cisterciënzer klooster, dat dateert uit 1882. Andere religieuze gebouwen in de gemeente Terror zijn:
  • de Kerk van het Heilig Hart van Jezus (Iglesia del Sagrado Corazón de Jesús), in Los Arbejales;
  • de kapel Ermita de la Peña, in El Palmar;
  • la Ermita de San Isidro, in San Isidro;
  • de Dominicaanse klooster, aan de voet van de berg Pico de Osorio.

De gemeente Teror heeft ook een aantal beschermde natuurgebieden:
  • Pino Santo, van grote landschappelijke schoonheid en ecologische waarde;
  • het natuurpark van Doramas, waar de ravijnen van Azuaje en Moya zijn gevestigd;
  • La Finca de Osorio, met de Osorio Nature Education Centre (Aula de la Naturaleza);
  • la Caldera de Pino Santo, een vulkanische krater met een diameter van een halve kilometer;
  • El Palmar of El Parque de Sintes, een kleine bosrijke omgeving met een breed scala aan fauna.


Wekelijks is er op zondag de lokale markt (mercadillo).

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie