info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Roque Nublo op Gran Canaria


Roque Nublo (wolkenrots of mist rots) ligt in de buurt van het dorp Tejeda op het Canarische eiland Gran Canaria. De naam Wolkenrots komt van de gewoonte van de rots om te verdwijnen in de wolken en mist die vaak de toppen van Gran Canaria omhullen.
Roque Nublo is een 80 meter hoge monoliet van rood basalt en ligt 1.813 meter boven de zeespiegel, waarmee het de op één na hoogste punt van Gran canaria is. Pico de las Nieves is met 1.949 meter hoger.
Enorme uitbarstingen hebben dit deel van Gran Canaria ongeveer 4,5 miljoen geleden gevormd. Sindsdien is door erosie de Caldera de Tejeda uitgesleten en de omringende vulkanische as weggespoeld, waardoor Roque Nublo en andere beroemde monolieten zoals Roque Bentayga en Roque Palmes zijn overgebleven. Roque Nublo is uiteindelijk het restant van de vulkanische pijp van een vulkaan, de plek waar het magma door de vulkaan werd uitgestort.

Wandeling

Het hele gebied rondom Roque Nublo is beschermd natuurgebied. Het Nublo park heeft een oppervlakte van ca.26.000 hectare, met 30 kleine dorpen, en is door de Unesco erkend als biosfeerreservaat.
De rots is gemakkelijk wandelend te bereiken. Vanaf de parkeerplaats La Goleta langs de weg GC60, tussen San Bartolome de Tirajana (Tunte) en Tejeda, loopt een pad naar de rots. Het is een korte maar steile klim van ongeveer 30 minuten. Vanaf het plateau Tablon del Nublo bij Roque Nublo heb je een mooi uitzicht over het ruige landschap van Gran Canaria, met de rotsen El Fraile (de monnik) en Pico de las Nieves, en in de verte het eiland Tenerife. Roque Nublo ligt op een aantal van de belangrijkste wandelroutes in het centrum van Gran Canaria. De routes zijn goed bewegwijzerd maar vergeet niet om genoeg water mee te nemen omdat hier niet veel winkels langs de routes liggen.


Meer informatie over Roque Nublo:
Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie