info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Gran Canaria Informatie


Geografie van Gran Canaria

Gran Canaria ligt in het Atlantsche Oceaan op 150 kilometer van de kust van Afrika en 1.350 kilometer van het Iberisch schiereiland. Het is het middelste eiland van de Canarische Eilanden.
Het eiland is 50 kilometer lang, 50 kilomter breed en heeft een oppervlakte van 1.560 vierkante kilometer.
Meer informatie over: Gran Canaria Geografie en kaart

Natuur

Gran Canaria heeft een zeer gevarieerde landschap en natuur. Met de brede duinen van Maspalomas, valleien en kloven, stuwmeren en een zeer rijke flora en fauna. Het binnenland is vooral bergachtig en ruig. Door deze gebergte is het klimaat in het noorden van het eiland relatief nat en groen en in het zuiden erg droog.
Gran Canaria kent 33 beschermde gebieden die meer dan 40% van de oppervlakte van het eiland beslaan. Het eiland is daarmee ook een interessante vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het weer en klimaat in Gran Canaria

Gran Canaria geniet het gehele jaar van een milde subtropische klimaat. Dit betekent over het algemeen een warme zomer, met temperatuur die kan oplopen tot boven de 26 graden Celcius, en een zachte, maar wat meer regenachtige winter met een gemiddelde temperatuur overdag van 21 graden Celcius.
Dit maakt het tot een prachtige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter.
Meer informatie over: het weer en klimaat in Gran Canaria

Vliegtijd en luchthaven Gran Canaria

De reistijd van de vlucht naar Gran Canaria is ongeveer 4 tot 4 en een half uur. Het vliegtuig landt op Gran Canaria Airport, ook wel Las Palmas Airport of Gando Airport genoemd. Dit vliegveld ligt aan de oostkust van Gran Canaria, ongeveer 18 kilometer van Las Palmas de Gran Canaria.

Lokale tijd

Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomer als in de winter.

Taal

Op het eiland Gran Canaria spreken de bewoners Spaans. In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.

Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Spanje is de Euro. In de meeste steden en badplaatsen op Mallorca kun je geld pinnen.

Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Gran Canaria heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Gran Canaria geen visum nodig.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Gran Canaria zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Gran Canaria reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl

Veiligheid

In het algemeen kun je in Gran Canaria veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Gran Canaria, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Gran Canaria verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Gran Canaria vind je op: Reisadvies Spanje

Leidingwater

Het kraanwater in Gran Canaria is drinkbaar, maar dat wordt niet aangeraden. Koop daarom flessen met bronwater, deze zijn overal verkrijgbaar.

Telefoneren

Vanuit Gran Canaria: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034.

Elektriciteit

In Gran Canaria is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.

Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.

Bagage

Wat je op vakantie naar Gran Canaria meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl

Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Meer informatie over: Ga verzekert op reis.


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie