info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Puerto de las Nieves

Op slechts 1 kilometer afstand van Ageate ligt Puerto de las Nieves, aan de noordwestkust van Gran Canaria. Dit was tot in de 19e eeuw de belangrijkste haven van Gran Canaria. Puerto de las Nieves heeft zijn naam te danken aan het uitzicht dat men vanaf hier heeft op de in de winter met sneeuw bedekte top van de vulkaan Teide op het eiland Tenerife.

Puerto de las Nieves is een kleine een pittoreske vissersplaats met twee zwarte kiezelstranden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving, de Andén Verde, en in de verte El Teide op Tenerife. De plaats is een vissersdorpje met de typische Canarische sfeer waarvan de huizen bekleed zijn met verblindend witte stuckwerk, en hier en daar blauw geverfde deuren en raamkozijnen. De haven staat bekend om zijn uitstekende visrestaurants die in het weekend druk worden bezocht door met name de lokale bevolking. in deze restaurants wordt een lokale delicatesse geserveerd, de vissoep caldo de pescado.

Vanaf de steiger kun je de stomp van Dedo de Dios (De vinger van God) zien, een basalt monolithische rots die het icoon van de stad en een low-key toeristische attractie was. In zijn volle glorie leek de rots op een hemelwaarts wijzende vinger, totdat tijdens een orkaan in 2005 de rots afbrak en nu slechts nog een stomp rest.

Verder is in het kleine kapel Ermita de las Nieves de 16e-eeuws drieluik met daarop de afbeelding van de Heilige Maagd Maria met Kind te bezichtigen. Deze is geschilderd door de Vlaamse kunstenaar Joos van Cleve.
Vanuit de haven van Puerto de las Nieves vertrekken de snelle veerboten naar Tenerife.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie