info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Maspalomas op Gran Canaria

De meeste toeristen zoeken het zonnigere en droge zuiden van het eiland op. Hier liggen dan ook de bekendste badplaatsen van Gran Canaria, waaronder Maspalomas.

Maspalomas heeft meerdere mooie, brede zandstranden. De stranden lenen zich goed voor diverse watersporten zoals snorkelen, diepzeeduiken, zeilen en windsurfen. De badplaats heeft ook een gezellig uitgaansleven en diverse pretparken.

Maspalomas Costa Canaria bestaat uit de badplaatsen van Águila, Las Burras, San Agustín en Playa del Inglés. Hier vind je een gebied van 2.000 hectare met 17 kilometer aan prachtige kustlijn met duinen, brede zandstranden, ondiepe wateren en het gehele jaar door een uitstekende klimaat . Het is een paradijs voor liefhebbers van strand en gezinsvakanties.
De badplaats Maspalomas, met hoge hotels, luxe woningen en de grootste golfbaan van het eiland, is gescheiden van Playa del Inglés door een spectaculaire duinengebied van 400 hectare die in 1994 is aangewezen als nationaal park. Je kunt de duinen alleen te voet of per kameel oversteken, waardoor je in een ander deel van de wereld waant. De duinen bieden ook een habitat voor een aantal zeldzame plantensoorten, waarvan sommige alleen op de Canarische Eilanden gevonden kunnen worden. Op een of andere manier zijn de planten erin geslaagd om te overleven in deze dorre omgeving naast hagedissen en konijnen.
De duinen van Maspalomas zijn een favoriete plek voor nudisten en de homoseksuele gemeenschap, dus wees daarop allert. Aan de westkant van dit natuurgebied vind je El Oasis, dat wordt begrensd door La Charca, de overblijfselen van een zeewater lagune, omzoomd met palmbomen, waar vele soorten trekvogels uit Europa een tussenstop maken op hun route naar Afrika.
Een opmerkelijke toeristische attractie in de buurt van El Oasis is Faro de Maspalomas, een vuurtoren gebouwd in 1886. Met een hoogte van 65 meter domineert het de omgeving en dient het als een cruciale baken voor schepen die in de regio op zee varen.
Sinds de jaren 1960 is de economie van de gemeente San Bartolomé de Tirajana gestimuleerd door de bloeiende toerisme in dit gebied. Met de moderne Palacio de Congresos de Maspalomas, een conferentiecentrum met een capaciteit van 5.000 plaatsen is Maspalomas begonnen met zakelijke reizigers aan te trekken. Maar dat is niet alles. Er is zo veel meer vermaak en plezier te vinden in de nabije omgeving of gewoon een paar kilometer ten noorden van Maspalomas met attracties zoals Aqualand Maspalomas, het pretpark Holiday World, de dierentuin Palmitos Park, het Wild Westen themapark Sioux City en de fascinerende Mundo Aborigen.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie