info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Las Palmas de Gran Canaria


Las Palmas ligt in het noordoosten van Gran Canaria aan de Atlantische Oceaan. De stad is in 1478 gesticht door Juan Rejón. In 1599 is de stad gedurende een week veroverd geweest door Nederlanders onder aanvoering van vice-admiraal Pieter van der Does. Tijdens de gevechten werd een deel van Las Palmas verwoest.
Er zijn populaire stranden dicht bij de stad: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. De stad heeft veel goedkope winkels, en is duidelijk minder toeristisch dan de steden in het zuiden van het eiland. De internationale luchthaven Gran Canaria ligt ongeveer negentien kilometer ten zuiden van de stad.

La Vegueta

Een wandeling door de straten van Vegueta is net een reis door de geschiedenis van Las Palmas de Gran Canaria sinds de stichting van de stad in 1478. De prachtige voorbeelden van de traditionele bouwkunst, de patio´s vol met planten, de pleinen met alleen voetgangers, de houten balkons, de kiezelstraten, de musea, zijn meer dan de moeite waard om voor een dag het strand te mijden.
In de oude wijk La Vegueta vind je vele historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Las Palmas en het huis waar Columbus enige tijd verbleef.

De kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria

De bouw van de Las Palmas kathedraal is begonnen in 1497 en opende voor de eerste eredienst in 1570. Een groot aantal architecten was betrokken bij het project, zodat de bouw opmerkelijk verschillende bouwstijlen kent. Het heeft een neoklassieke gevel, de altaarstukken zijn in barokstijl en de sacristie is platereske. De kathedraal heeft 13 kapellen en ligt in de wijk Vegueta.

La Casa de Colón of het Huis van Columbus

La Casa de Colón is een reeks van verschillende gebouwen gelegen in het hart van de stad. In 1492 maakte Christoffel Columbus een tussenstop in Las Palmas voordat hij voor de eerste keer westwaarts voer naar Amerika. Ook op de terugreis naar Spanje maakte hij hier een tussenstop. Tijdens deze stops is Christoffel Columbus in la Casa de Colón verbleven. Het Casa de Colon is uniek vanwege de lieflijke balkonnetjes, de houten plafonds en de mooie centrale binnenplaats in renaisance stijl. Op de binnenplaats staat een immens grote, versierde gotische poort.

Musea in Las Palmas de Gran Canaria

Gran Canaria heeft verschillende musea met verschillende thema's:
 • Het Museo Canario, is een wetenschappelijke en culturele instelling, opgericht in 1879, met verzamelingen van archeologische en etnografische stukken en artistieke creaties, een bibliotheek en een archief gespecialiseerd in Canarische onderwerpen.
 • Casa de Colón, gelegen in de historische wijk Vegueta, dit architectonische ensemble van gebouwen, waaronder het voormalige huis van de gouverneurs van het eiland, is bezocht door Christopher Columbus tijdens zijn eerste reis naar Amerika (1492), toont de rol van de Canarische Eilanden in de ontdekkingsreizen, alsmede schilderijen van de zestiende tot de negentiende eeuw.
 • Atlantische Centrum voor Moderne Kunst (CAAM), ligt in de historische wijk van Vegueta, geeft een interpretatie van de historische avantgarde en de laatste kunststromingen. Het toont diverse tijdelijke tentoonstellingen, zo nu en dan in samenwerking met de belangrijkste kunstcentra van de wereld, over belangrijkste trends en kunstenaars uit de twintigste eeuw.
 • Nestor Museum toont het werk van Néstor Martín-Fernandez de la Torre (1887-1938), een van de meest prestigieuze symbolistische schilders van de Canarische Eilanden, en de meest unieke van de Europese beweging. Afgezien van zijn belangrijkste schilderijen worden ook portretten, landschappen, ontwerpen voor theater, architectuur, ambachten, tekeningen en schetsen tentoongesteld. Het museum is onderdeel van het architectonische complex Pueblo Canario, waarin ook catering en de winkels zijn gevestigd.
 • Museum van Wetenschap en Technologie, is een interactieve en didactische science center waarbij de meeste van zijn meer dan twintig ruimtes zijn gewijd aan het reconstrueren en reproduceren van wetenschappelijke doorbraken van de mensheid.

Bezienswaardigheden in Las Palmas

Enkele opmerkelijke monumenten van Las Palmas zijn:
 • De kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria;
 • De Parochie van de heilige Franciscus van Assisi.

In de historische wijk La Vegueta zijn de volgende hoogtepunten interessant:
 • Het Museo Canario
 • Plaza Mayor de Santa Ana;
 • Plaza del Esperitu Santo, het Plein van de Heilige Geest;
 • La Casa de Colón;
 • De hermitage van San Antonio Abad, waar Columbus heeft gebeden voorafgaand aan zijn eerste reis naar Amerika;
 • De Diocesane Museum van Heilige Kunst van Las Palmas de Gran Canaria;
 • De Regental House, naast het stadhuis. Dit is de historisch residentie van kapitein-generaal van de eilanden en de Regenten van het Royal Court van de Canarische Eilanden, nu hoofdkwartier van de Raad van Bestuur van het High Court of Justice van de Canarische Eilanden;
 • De kastelen Castillo de la Luz, Castillo de Mata, Castillo de San Cristobal en Castillo de San Francisco;
 • Botanische tuin Viera y Clavijo;
 • Teatro Perez Galdós.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie