info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Gran Canaria informatie

Geografie

Gran Canaria ligt op 150 kilometer van de kust van Afrika en 1.350 kilometer van het Iberisch schiereiland van Spanje. Het is het middelste eiland van de Canarische Eilanden.
Gran Canaria is een vulkanisch eiland en heeft een vrij ronde vorm met een diameter van ongeveer 50 kilometer. Het hoogste punt is de Pico de las Nieves met een hoogte van 1.949 meter. Daarnaast zijn er een aantal natuurlijke monumenten, zoals Roque Nublo (1.813 meter) en Roque Bentayga.

Het binnenland van Gran Canaria is ruig, bergachtig en vrijwel onbewoond. Verschillende landschappen wisselen elkaar hier af, van dennen- en laurierbossen, vulkaankraters, grillige rotsformaties, diepe ravijnen, tot schilderachtige dorpjes. In het noorden wordt het landschap veel groener en het klimaat koeler en vochtiger. In deze streek zijn de berghellingen bedekt met plantages van bananenbomen, koffieplanten en subtropische gewassen.

Toerisme

Jaarlijks bezoeken meer dan 3,1 miljoen (2014) toeristen Gran Canaria. Het toerisme op Gran Canaria concentreert zich vooral in het zuiden van het eiland. De meest populaire badplaatsen zijn Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto de Mogan, Puerto Rico en San Agustin. Gran Canaria heeft meerdere mooie, brede zandstranden, waarbij Playa de Maspalomas eruit springt. Deze stranden lenen zich goed voor diverse watersporten zoals snorkelen, diepzeeduiken, zeilen en windsurfen. De badplaatsen hebben ook een gezellig uitgaansleven en diverse pretparken.

Gran Canaria


Geschiedenis van Gran Canaria

Vanaf 3000 voor Christus werd Gran Canaria bevolkt door de Guanchen. Vanwege hun afwijkende fysieke bouw en uiterlijk ten opzichte van de mensen uit Spanje of Noord-Afrika was de oorsprong van de Guanchen lange tijd onderwerp van discussie. Zo bestaan er verschillende theorieën die menen dat de Guanchen afstammen van verdwaalde Vikingen, van cro-magnonmensen uit Noord-Afrika of van Berbers. Als overblijfselen van de Guanchecultuur zijn op Gran Canaria onder meer grotten, aardewerk, petroglieven en de "gefloten taal" Silbo bewaard gebleven.
Tussen 1478 en 1496 veroverden de Spanjaarden, tijdens het bewind van los Reyes Católicos, het katholieke koningspaar Isabel van Castilië en Ferdinand van Aragón, de eilanden Gran Canaria, La Palma en Tenerife. Veel Guanchen sneuvelden in het verzet tegen de Spanjaarden. Anderen werden gevangen genomen en verkocht als slaven. Maar ook bekeerden vele Guachen zich tot het rooms-katholieke geloof en mengden ze zich door huwelijk met de Spaanse overheersers.
De stad Las Palmas groeide daarna uit tot een belangrijke haven voor schepen die onderweg waren van Europa naar de Nieuwe Wereld, Amerika. Ook voor de ontdekkingsreiziger Columbus vormde Gran Canaria, vanwege zijn ligging in het gebied van de noordoostpassaat, een ideaal vertrekpunt voor zijn tocht over de Atlantische Oceaan naar Amerika. Het bekende Columbushuis, Casa de Colon, in Las Palmas herinnert hieraan.

Verdronken land Atlantis

Gedurende vele eeuwen tot op de dag van vandaag zijn de Canarische Eilanden geidentificeerd als één van de plekken waar het verdronken land Atlantis zich zou hebben bevonden. Volgens de Griekse filosoof Plato lag het eiland Atlantis buiten de Middellandse Zee, dus nog verder dan de Zuilen van Hercules (de Straat van Gibraltar). Door een catastrofe zou Atlantis omstreeks 9500 voor Christus door een wereldwijde catastrofe, een soort zondvloed, plotseling zijn verdwenen. Alleen de Azoren en de Canarische Eilanden, zouden als toppen van de Mid-Atlantische Rug na de ramp boven de zeespiegel overgebleven zijn.


Historische bezienswaardigheden op Gran Canaria:

  • Museum El Museo Canario in Las Palmas de Gran Canaria, gewijd aan de Gauchen, de oerbewoners van Gran Canaria;
  • Openluchtmuseum in de barranco van Fataga op Gran Canaria met overblijfselen van de cultuur van de Guanchen;
  • Historische grotten in Santa María de Guía de Gran Canaria, die dienden als voedselkamers van de Gauchen;
  • Bedevaartsoord Teror, de plaats met de best bewaarde historische architectuur van de Canarische Eilanden;
  • de historische wijk La Vegueta in Las Palmas, met de Santa Ana kathedraal, het Huis van Columbus (Casa de Colón) en Casa Consistorial.


Meer informatie over Gran Canaria:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie