info-gran-canaria.nl


Reisinformatie Gran Canaria

Gran Canaria
Main Page Content:

Ad Google

Gran Canaria Bezienswaardigheden

La Vegueta

La Vegueta is het oude deel van de hoofdstad Las Palmas de Mallorca. In deze wijk ligt o.a. het Museo Canario, Plaza Mayor de Santa Ana, Plaza del Esperitu Santo (Plein van de Heilige Geest) en La Casa de Colón, een schitterend koloniaal gebouw.
>>> informatie over La Vegueta


Bedevaartsoord Teror

In Teror vind je de Basiliek van Nuestra Señora del Pino, met het beeld van de heilige Maria die door bedevaartgangers wordt bezocht.
>>> informatie over Bedevaartplaats Teror


Roque Nublo

Roque Nublo ligt in de buurt van het dorp Tejeda op het Canarische eiland Gran Canaria. Roque Nublo is een 80 meter hoge monoliet van rood basalt en ligt 1.813 meter boven de zeespiegel. De rots ligt op een aantal van de belangrijkste wandelroutes in het hart van Gran Canaria. Vanaf het plateau Tablon del Nublo bij Roque Nublo heb je een prachtig uitzicht over het ruige landschap van Gran Canaria, met de rotsen El Fraile (de monnik) en Pico de las Nieves, en in de verte zie je het eiland Tenerife in zee liggen.
>>> informatie over Roque Nublo


Puerto de las Nieves

Op slechts 1 kilometer afstand van Ageate ligt Puerto de las Nieves, aan de noordwestkust van Gran Canaria. Puerto de las Nieves is een kleine een pittoreske vissersplaats met twee zwarte kiezelstranden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving, de Andén Verde, en in de verte El Teide op Tenerife. De plaats heeft een typische Canarische sfeer met blauwwitte huizen. De haven staat bekend om zijn uitstekende visrestaurants die in het weekend druk worden bezocht door met name de lokale bevolking. Vanaf de steiger kun je de stomp van Dedo de Dios (de vinger van God) zien.
>>> informatie over Puerto de las Nieves


De grotwoningen van Artenara

Artenara is een klein, schilderachtig bergdorp in het westen van het eiland Gran Canaria. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Caldera de Tejeda en de rotspunten Roque Nublo en Roque Bentaiga. Ook de Pico de las Nieves bevindt zich hier in de buurt. Tot de bezienswaardigheden van Artenara behoren het 17e eeuwse grotkerk Iglesia Santa Maria de la Cuevita en de grotwoningen die nog steeds worden bewoond. Je kunt zelfs een grotwoning voor een overnachting boeken. Verder zijn in de omgeving van Artenara nog diverse archeologische vindplaatsen, waaronder Acusa, die laten zien hoe de oorspronkelijke Canarische bevolking hier vroeger hebben geleefd.
Vanuit Artenara kun je een wandeling ondernemen door het naaldbos Pinar de Tamadaba. Op 6 kilometer van Artenara kom je uit bij de vulkaankrater Caldera Pinos de Galdar.

Pico de Bandama

De vulkaan Pico de Bandama ligt in het oosten van Gran Canaria. De ingestorte krater Caldera de Bandama is ongeveer 1 kilometer breed en 200 meter diep. Tegenwoordig wordt op de zeer vruchtbare bodem in de vulkaankrater diverse gewassen verbouwd. Boven op de Pico is een parkeerplaats met uitzicht op de caldera en de omgeving. Met een gids kun je tijdens een wandeling van ruim twee uur een afdaling in de krater maken.
>>> Foto van Pico de Bandama


Las Dunas de Maspalomas


De Duinen van Maspalomas liggen ten oosten van Maspalomas en scheiden de stad van de zee. Slechts enkele meters van de boulevard van Maspalomas begint las Dunas de Maspalomas. Het is een beschermd natuurgebied, "Maspalomas Natural Dune Reserve" genaamd. Het reservaat is samengesteld uit drie eco-systemen, namelijk Palmeral, Charca en Dunas (palm, vijver en duinen). Op de 400 hectare groot gebied liggen duinen, een strand, een palmbomenbos en een lagune met brak water. Het gehele gebied is ongeveer zes kilometer lang en één tot twee kilometer breed.
Vanaf de vuurtoren "El Faro" richting de duinen, lopend langs de kust, bereik je de Punta de Maspalomas, dat verbonden is met Playa del Inglés. Vanaf het bezoekerscentrum en utizichtpunt bij het hotel Riu Palace loopt een wandelpad door het natuurreservaat.
>>> Foto van de Duinen van Maspalomas


Meer activiteiten en bezienswaardigheden in Gran Canaria


 • Arehucas rumfabriek, of rumfabriek Ron Arucas in de plaats Arucas;
 • Cueva Pintada, museum en archeologiepark Cueva Pintada in Galdar;
 • De markt in de vissersplaats Arguineguin;
 • De oude wijk Vegueta van Las Palmas, met o.a. het Museo Canario, Plaza Mayor de Santa Ana, Plaza del Esperitu Santo (Plein van de Heilige Geest);
 • La Casa de Colón, een schitterend koloniaal gebouw in Las Palmas, het huis van de Italiaanse wereldreiziger Christoffel Columbus in Las Palmas;
 • De vuurtoren El Faro de Maspaloma;
 • Het Palmitos Park, een groot vogelpark en dolfinarium;
 • Krokodillenpark Gran Canaria;
 • Barranco de Guayadeque, een prachtig natuurgebied in de gemeentes Ingenio en Agüimes;
 • Het grottencomplex Cuatro Puertas (de grot met de vier poorten), de graanvoorraadschuur van de Guanchen;
 • Botanische Tuinen van Gran Canaria, Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo;
 • La Casa Fuerte o Rome, het oudste Castiliaanse gebouw op het eiland;
 • De kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria;
 • De basiliek van San Juan Bautista (Telde);
 • De parochie van de heilige Franciscus van Assisi, in Las Palmas;
 • De kerk van Johannes de Doper (Iglesia de San Juan Bautista), dat bekend is als de kathedraal van Arucas;
 • De kastelen van La Luz, Mata, San Francisco en San Cristobal.
 • De stad Santa Maria de GuÍa;
 • De stad Gáldar, of Real de los Caballeros, de Cueva Pintada (de geverfde grot)en het begraafplaats van de Guanchen.
Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Gran Canaria vakantie Nu supervoordelig naar Gran Canaria. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Gran Canaria Bekijk hier jouw reis naar Playa del Ingles! Jouw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Gran Canaria Voordelig naar de Spaanse zon! Met De Jong Intra naar Gran Canaria.Vliegtickets Gran Canaria Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in Gran CanariaHet weer in Gran Canaria

Het weer in Gran Canaria, weersvoorspelling Gran Canaria, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Gran Canaria met Thomas Cook Zonvakanties naar Gran Canaria. In de zomer en winter.Vakanties op Gran Canaria Naar Gran Canaria? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Gran Canaria Vakantie naar Gran Canaria. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Gran Canaria? Met TUI naar Gran Canaria? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie